29 Ogo 2011

TUTORIAL | Cara Nak Daftar SAYS.my


Untuk pengetahuan korang aku dah buat baru tutorial SAYS ni. Klik >> SINI <<

Assalamualaikum..

Sebelum ni ada bagi tutorial pasal CHURPCHURP. tapi sekarang nak bagi tutorial lain pulak.. Cara Nak Daftar Says.my ..

Rasa nya ramai dah tahu kot pasal SAYS ni.. Siapa yang belum tahu,, rujuk SINI.. Lebih kurang jugak la dengan ChurpChurp.. Agak agak faham tak? kalau tak, nanti aku tulis entri pasal SAYS ni pulak ye.. OK bagi yang dah faham dan tak sabar sabar nak join dah tu,, jom ikut langkah langkah kat bawah ni.. :D

LANGKAH 1
Klik SAYS.my

LANGKAH 2


Klik  "Sign in to SAYS.my". macam dalam petak merah tu..

LANGKAH 3


Klik kat New User dalam petak merah yang aku buat atas tu ye.. :)

LANGKAH 4


Korang pilih username korang dan letak email dalam petak bawah tu pulak.
Lepas tu, klik SUBMIT.

LANGKAH 5


Lengkap kan maklumat peribadi korang.. Isi bebetul ye.. 
OK pastu klik SUBMIT..

LANGKAH 6


Pilih network korang sama ada SCHOOL bagi yang masih sekolah, CAMPUS bagi budak universiti / kolej atau PROFESSIONAL bagi yang dah bekerja.. 
Pastu isi lah dalam kotak bawah tu dan klik SUBMIT..

 LANGKAH 7


Lepas tu korang dah boleh share kan kat twitter atau facebook yang korang dah join SAYS.my ni.. 
Suroh diorang ushar sini kalau nak join.. :)
Pastu klik DONE..

LANGKAH 8


 Lepas habis semua langkah korang ikut,, korang dah boleh mula share link link iklan korang kat fesbuk, twitter, atau mana mana je lah.. :) 
Pastu korang dah boleh jana duit dengan share iklan iklan tadi.. HEHE. Best kan?
Keching Keching.. $$ :D



Contoh iklan iklan dari SAYS.my : (klik satu satu iklan bawah ni)

Roller Coaster Thrill3r : Paramotor [HD]

Fan made birthday tribute to Tune Talk

Siapakah diantara penyampai ERA yang anda ingin jemput ke rumah anda?

New Petronas Merdeka Raya Ad + Ads by the Rakyat

Super Sale going on….

 

 

OK sebelum terlambat aku nak ucap kan SELAMAT BERPUASA dan SELAMAT HARI RAYA kepada semua reader dan blogger yang masuk dan baca entri entri dalam BlogRojak ni.. :')

Aku mintak maaf kalau ada salah silap selama berblogging ni ye.. :) Majulah blog! HEE~

 

 

Suka entri ni? Baca sorang sorang je? Klik butang LIKE bawah ni dan SHARE la ngan member2 ye.. :D 



klik LIKE sini:)

4 ulasan:

  1. Nice tips. Tapi berhati-hati, kerana says.my boleh menyebabkan status Glitterati Nuffnang ditarik oleh pihak nuffnang.

    BalasPadam
  2. Ronaldmohoni > ok. tq for the advice.. :D

    BalasPadam
  3. rojak > tunguuu.. akan datang.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best nih.. :D

x

Jom Like Facebook :)