21 Mei 2011

TUTORIAL | Cara Nak Daftar ChurpChurp

Assalamualaikum..

Wah Blog Rojak nak buat tutorial lah!
Sebelum ni ada jugak buat entri macam ni, tapi tak official la. HEHE!
Cara Nak Shut Down PC dengan Cepat

Sebelum nak bagi tutorial ni, korang baca dulu pasal ChurpChurp kat SINI ..
Oke. Bagi korang yang baru nak mula mendaftar akaun ChurpChurp boleh ikut langkah langkah kat bawah ni..

LANGKAH 1

Klik SINI ..

LANGKAH 2

 Lepas korang klik link kat LANGKAH 1 tadi, korang akan jumpa borang macam gambar kat atas ni.
Apa lagi, korang isi la borang tu selengkap lengkap nya.. 
Isi dengan betul betul dan jujur. Nanti cheque tak sampai rumah, jangan salah kan aku pulak. HEHE!

LANGKAH 3

Lepas tu, korang isi pulak borang kat sini.. Lengkap kan kesemua step yang ada. Dari STEP 1 sampai lah STEP yang ke-7..
Sekali lagi dinasihat kan agar isi dengan betul ye.. :D

LANGKAH 4

Seterus nya, lepas setel semua borang dah isi. Korang boleh mula berChurpChurp dengan klik SHARE THIS kat dalam kotak merah tu..

LANGKAH 5

Lepas tu korang copy link yang ada dalam kotak merah ni..
Mesej yang ada dalam kotak putih atas tu boleh tukar ikut kreativiti korang sendiri. Tak nak tukar pun takpe.. 

LANGKAH 6

Korang dah boleh mula share kan link yang korang copy tadi kat mana mana korang nak.
Dalam gambar atas ni, korang boleh pilih 6 cara untuk sebarkan link korang tu.. Senang kan?

LANGKAH 7

Langkah terakhir. Korang nampak kan duit yang aku dapat. Tinggal seringgit je lagi baru boleh aku CASH OUT! Jadi mintak jasa baik korang klik iklan ChurpChurp yang ada kat blog aku ni.. HEHE!
LANGKAH 7 ni terpulang untuk korang nak ikot ke tak. HAHA! Aku tak paksa.
Korang dah klik bagitawu aku. Aku klik balik iklan korang. HEE~

Amacam? senang je nak daftar ChurpChurp ni. Siapa yang nak daftar tu, daftar lah cepat cepat sebelum kawan kawan korang daftar dulu.. HEHE!
 


Suka entri ni? Klik LIKE kat bawah ni ye.. Terima Kasih awak.. :D


klik LIKE sini:)

9 ulasan:

  1. abutalib > takde hal la. kongsi2. :)

    BalasPadam
  2. salam.... jom join group klik klik iklan churp....
    http://santaileeza.blogspot.com/p/klik-sini.html
    orite!!!

    BalasPadam
  3. NormaLiza Mah > TQ sudah klik juga.. :)

    BalasPadam
  4. singgah tengok2 ..nice tutorial ni ..saya dah daftar lama dah :)

    BalasPadam
  5. OKEH DA bwat tp blur agy HAHA

    BalasPadam
  6. erleena > sudi2 la bertanya. :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best nih.. :D

x

Jom Like Facebook :)