28 Apr 2011

Cara Nak Shut Down PC dengan Cepat

Korang mesti ada masalah bila PC korang lambat nak SHUT DOWN ..kan?
Atau pun korang memang malas nak tunggu lama lama untuk PC korang SHUT DOWN. .. kan?

OK. kali ni aku rasa bermurah hati nak ajar korang cara untuk tutup atau shut down PC korang dengan cepat dan pantas. HEHE!

Aku tak nak tulis panjang panjang,, korang tengok sendiri gambar gambar yang aku letak ni.. xD
.
.
.
.
.
.
.
.
.


 Korang cabut soket PC korang. Gerenti cepat je PC korang mampus. NGEHEHE!





 Nak lagi cepat, ikut macam gambar kat atas nih.. "Hit any key to SHUT DOWN" :D







Kalau korang rasa malas sangat nak tunggu, campak je la PC korang tu dalam tong sampah.. HAHA!
Tak pun campak kat depan rumah aku. xD





Segala apa yang aku ajar ni atas tanggungjawab korang sendiri.
Korang tanggung laa sendiri.. Bukan PC aku pun. HAHA!



Suka entri ni? Klik butang like bawah ni.. :D

klik LIKE sini:)

26 ulasan:

  1. kalau guna OS selain window macam ubuntu cepat je.

    BalasPadam
  2. AL-QASSAM > tengs!
    salwaabubakar > ni cara penyelesaian bagi pengguna windows.. HEHE! dah cuba? :P

    BalasPadam
  3. lerrrr.... ingatkan ada cara lain...

    BalasPadam
  4. Mia Liana> ngehehe. try la.. :P

    BalasPadam
  5. hahahaha.....dgn cara2 ini pasti berkesan utk me'mampus'kan PC dgn cepat...

    P/S:kepada tuan punya entri ni...awak memang nak kena serang ke hape bagi idea yg bukan2???hahaha....pape pon...entri ni mmg lawak...^_^

    BalasPadam
  6. Domo Mega > bagus tak idea? hehe! cuba la try.. :P

    BalasPadam
  7. Laa.. ingatkan betul2 tadi. Grrr. =__="

    Nak cepat shutdown, tekan je button kecik sebelah button power dekat PC korang tu. Lepas tu cepat2 tutup suis. Nescaya PC korang tak akan apa2 insyaAllah.. sebab saya selalu guna cara ni. ;D

    Jom singgah blog saya, Jangan lupa komen2 entri saya tau ^^

    BalasPadam
  8. esh....bagus sgt...idea awak memang hebat...nanti saya nak cuba la....wahaha!!!

    BalasPadam
  9. iera nadira > hehe.. betul pe? :P bagus jugak idea tu.. :D
    Domo Mega > orite.. semoga berjaya!

    BalasPadam
  10. hahaha..
    tu bukan nak shut down pc..
    tu nak bagi jahanam..:P

    BalasPadam
  11. diana > abis kalau da malas sangat tunggu nak shutdown,, hehehe..

    BalasPadam
  12. adehhh.. tu bukan shutdown namanyer..tu menjahanamkan..hehehe

    BalasPadam
  13. hehe.. kelakar la awk nie.. bila nak masuk raja lawak musim ke 6?

    Entri paling hot :
    Video Seks Anwar Ibrahim : Permainan Politik Yang Menjijikan!"

    BalasPadam
  14. apik pehe > hahaa. shutdown dgn epat la tu.. xD
    firdaus kassim > kalau ada kesempatan.. hakhak.

    BalasPadam
  15. adehhh ~ giler yerr cpt nie.. huhu

    BalasPadam
  16. ni makin buat pc tak idop langsung.haha XD

    BalasPadam
  17. zacky > memang cepat gilerr ah.. haha
    kuya > cuba dulu baru tahu.. hahaahaha

    BalasPadam
  18. haha..cepat2..tapi duit pon hilang cepat gak..haha

    BalasPadam
  19. apik pehe> semua cepat kan? haha. ok la tu.. :P

    BalasPadam
  20. ini bukan shut down nih..except yang first r..nih merosak namannya..tp tape..kalu ada yang nak buang tuh..buang gak dpan ruma aku..ahaha

    BalasPadam
  21. FurBall > haha. nak jugak buang at rumah.. takde2. rumah aku je.. hahaha!

    BalasPadam
  22. okeh..pastu pc teros shut down sampai bile2..grrr

    =p

    BalasPadam
  23. hahahaha ni carik pasal namenyer...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best nih.. :D

x

Jom Like Facebook :)